Előfizetői tartalom

Megállapodtak a görög mentőcsomagról

Portfolio
Megállapodtak az euroövezeti csúcsvezetők a görögök megsegítéséről, a frissen napvilágot látott hírek szerint az EU-IMF párostól 109 milliárd euró többletfinanszírozást kap Görögország az új nemzetközi támogatási program keretében. Ezen felül 37 milliárdot a magánszektornak (a hitelezőknek, elsősorban a bankoknak) kell finanszíroznia és elérheti a 12 milliárdot az adósság-vissszavásárlás. Így mindent összevetve Görögországot 159 milliárd euróval segítik meg. A programban az Európai Unió intézményei mellett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is rész vesz. A részletesebb tájékoztatót Barroso péntekre ígéri. A következő fontos kérdés ezek után az, hogy a hitelminősítők mit lépnek.

09:37 Tegnap a meggondolatlan nyári szabadságáról visszarángatott Európai Unió úgy döntött, mégis megpróbálja, hogy ne dőljön le egy sem - talán még sikerült is neki. Viszont a tabuknak nem az a sajátja, hogy nem dőlhetnek le, hanem hogy érinthetetlenek. Márpedig itt néhány jó alaposan össze lett tapogatva. Véleményünk a görög mentőcsomagról:Kapcsolódó cikkünk2011.07.22Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés