Előfizetői tartalom

Theresa May elveszíthette abszolút többségét

Portfolio
Bár a legnagyobb frakció lesz, de elveszítheti abszolút többségét az alsóházban a brit Konzervatív Párt, mely Theresa May vezetésével jelenleg is kormányoz - olvasható ki az exit poll adatokból. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek még nem végleges adatok, és nem zárható ki a fordulat az abszolút többség tekintetében. Ha azonban ez így marad, akkor Theresa May kormányfő váratlan áprilisi húzása nagyon nem vált be és saját tervének ő lehet a legnagyobb vesztese.

UPDATE: érkeznek az első hivatalos adatokAz első hivatalos adatok előtt is már mindenki azt találgatta, hogy mennyire megbízhatóak az exit poll adatok (a Brexit szavazás esetében nem voltak túl megbízhatóak az előzetes felmérések). Magyar idő szerint 1 óra környékén pedig már 3 körzet végleges adatai is megérkeztek. A BBC tudósítása szerint mindhárom körzetben a Munkáspárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés