Előfizetői tartalom

Tizennégy hónapos mélyponton az eurózóna üzleti kilátásai

Portfolio
Az euróövezet üzleti kilátásait nyomon követő Markit kompozit beszerzésimenedzser-index értéke a márciusi 53,1 pontról 53 pontra csökkent, ami ugyan kis változás, ám az idén januári hasonló értéket leszámítva 14 hónapja a legrosszabb üzleti kilátásokról tanúskodik. A feldolgozóipar kilátásai kismértékben romlottak, míg a szolgáltatói szektoré valamelyest javultak a megelőző hónaphoz képest.

Arról a mai nap folyamán korábban beszámoltunk, hogy a német feldolgozóipar kilátásairól árulkodó Markit beszerzésimenedzser-index értéke a várakozásokat felülmúló mértékben tudott emelkedni, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy kompenzálja egyrészt a szolgáltatói szektor rosszabb teljesítményét, másrészt az összesített eurózónás folyamatokat.Kapcsolódó cikkünk2016.04.22A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés