Előfizetői tartalom

Trump vámjain az USA bukhatja a legnagyobbat

MTI
Londoni pénzügyi elemzők szerint ha az amerikai kormány jelentősebb vám- vagy egyéb akadályokat emel az import - mindenekelőtt a Kínából és Mexikóból érkező behozatal - elé, annak az amerikai gazdaság lenne az egyik legnagyobb vesztese, mivel e két fő gazdasági partnerország első számú részegység-beszállítója éppen az Egyesült Államok.

Az Oxfordi Egyetem Londonban működő gazdasági elemzőrészlege, az Oxford Economics szakértői Donald Trump amerikai elnök kereskedelempolitikai elképzeléseinek potenciális reálgazdasági hatásait modellező pénteki tanulmányukban kimutatták, hogy egyedül Mexikó 2015-ben 60 milliárd dollár értékben importált amerikai gépipari és elektromos berendezéseket. E termékcsoportok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés