Előfizetői tartalom

Trumpba akart beleszállni a Nobel-díjas közgazdász, Orbánba is sikerült

Portfolio
Sokan tartunk attól, hogy az Egyesült Államok is olyan irányba indul el Donald Trump elnöksége alatt, mint például Magyarország Orbán Viktor vezetése alatt. Ez azt jelentené, hogy papíron még demokrácia maradna az ország, a gyakorlatban viszont elmozdulna egy autoriter rezsim felé - mondta a Handelsblattnak adott interjúban Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász. A szakember szerint Trump gazdaságpolitikája felrúghatja a világkereskedelem eddigi kereteit, az új elnök csapata pedig nincs felkészülve arra, hogy kezelje a gazdasági problémákat.

Elsősorban a Trump-adminisztráció eddigi néhány hetéről adott interjút a Handelsblattnak Paul Krugman. Szerinte ha az új amerikai elnök a kereskedelemben valóban a kétoldalú megállapodásokra helyezi a hangsúlyt, akkor az komoly károkat okoz majd az eddig elért globalizációs folyamatban. A Nobel-díjas közgazdász szerint a részvénypiacokon tapasztalható emelkedés nem tükrözi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés