Előfizetői tartalom

"Túl jó" Budapest helyzete: visszavonta a hitelbesorolását az S&P

Portfolio
Budapest viszonylag jó pénzügyi helyzete miatt a főváros hitelbesorolása jobb fokozatot érdemel, mint a felső korlátként az országra érvényben tartott minősítés - derült ki abból a közleményből, amelyet ma adott ki a Standard and Poor's. Ezt a "furcsa" helyzetet úgy oldották fel a hitelminősítőnél, hogy Budapest kérésére visszavonták a fővárosra hivatalosan érvényben tartott hitelminősítést (de előtte még megerősítették azt az eddigi "BB+" fokozaton) és a nemhivatalos, indikatív jellegű értékelést két fokozattal az eddigihez képest megemelték.

Kapcsolódó cikkünk2012.07.19Tarlós szerint tetszettek a főváros tervei az IMF-nekA hitelminősítőknél általános gyakorlat (de vannak kivételek), hogy az adott állam minősítésénél nem kaphat jobb hitelbesorolást az az intézmény, amely az adott állam területén működik. Ez azonban olykor indokolatlan és feszültségeket okoz egyes intézmények finanszírozásában, forrásszerzésében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés