Új mélyponton, akik szerint Trump alkalmas elnöknek

2017. november 15. 08:40    
nyomtatás
 
A regisztrált szavazóknak mindössze a 40%-a gondolja azt az Egyesült Államokban, hogy Donald Trump alkalmas elnöknek, ez pedig új mélypont - derült ki a Quinnipiac University kedden közzétett felméréséből. Az adatokból jól látszik, hogy a republikánusok és a demokraták között éles megosztottság van Trump alkalmasságát illetően, de az ezekből adódó együttes eredmény mégiscsak figyelemre méltó.


Az egyetem szeptemberben és októberben is végzett felméréseket, azokhoz képest most új mélypontra, 40%-ra esett azok aránya, akik szerint az éppen ázsiai körútjáról visszatérő Trump alkalmas az elnöki poszt ellátására. Ezzel párhuzamosan 57%-ra nőtt azok aránya, akik szerint alkalmatlan - foglalja össze a Politico.

Trump republikánus színekben jutott az elnöki posztra, így nem véletlen, hogy ebben a táborban továbbra is 86% szerint alkalmas a tisztségre, de közben a demokraták 93%-a szerint alkalmatlan arra. A magukat függetlennek vallók 60%-a szerint is alkalmatlan, illetve a feketék 93%-a, valamint a spanyolajkúak 70%-a is ezt gondolja. A fehér regisztrált szavazók azonban csaknem fele-fele arányban megosztottak a kérdésben.

A fenti felmérés nem Trump népszerűségét, hanem alkalmasságát firtatta, de előbbi szempont szerint sem teljesít jól az egy éve hivatalban lévő elnök, hiszen számos felmérés mutatta ki a napokban, hogy gyakorlatilag nem volt még olyan népszerűtlen elnöke az elmúlt évtizedekben az Egyesült Államoknak 1 év után, mint most Trump (35% körüli mindössze a népszerűsége).

Quinnipiac University felmérése egyébként azt is kimutatta, hogy a regisztrált szavazók 58%-a szerint Trump nem őszinte, amit többek között a Twitterre kiírt üzeneteiből, az alternatív igazság hangsúlyozásából is le lehet szűrni, illetve a tényeket ellenőrző média számtalan esetben kapta konkrét hazugságon az elnököt. A szavazók 59%-59%-a szerint Trumpnak nem jók a vezetőik képességei, illetve nem törődik az átlag amerikaiakkal, noha a szavak szintjén Trump rendre ezt hangsúlyozza.

Címlapkép forrása: Brendan Smialowski AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium