Előfizetői tartalom

Új elnökválasztást kell tartani Ausztriában

Portfolio
Nem fogadta el a május 22-i elnökválasztás eredményét az osztrák alkotmánybíróság, így meg kell ismételni a voksolást - tudósít a Reuters. Mint emlékezetes, a szavazást a levélben voksolók fordították meg, így végül minimális különbséggel maradt alul a szélsőjobboldali Szabadságpárt jelöltje, aki panasszal fordult a bírósághoz.

A levélben érkezett szavazatok nélkül 144 ezer vokssal vezetett Norbert Hofer, a Szabadságpárt jelöltje a voksoláson, azonban a 700 ezer levélben szavazó megfordította az állást, így végül Alexander Van der Bellen, a Zöldek által is támogatott jelölt győzött májusban. Hofer és pártja azonban hivatalosan is panaszt tett, aminek most helyt adott az alkotmánybíróság, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés