Előfizetői tartalom

Újabb 60 milliárdos zárolás a tárcáknál - marad a hiánycél

Portfolio
Költségvetési kiadások lefaragásával is igyekszik forrást találni a kormány arra, a továbbra is 200 milliárd forintra taksált terv feletti hiányra, ami idén a nagyobb recesszió és az alacsonyabb infláció miatt a költségvetésben. Ennek jegyében tegnapi rendkívüli ülésén a kormány arról döntött, hogy a korábbi 75.6 milliárd forintos, illetve a januári 47 milliárd forintos zárolás után újabb 60 milliárd forinttal faragja le a minisztériumok működési keretét. A jelzés szerint ez nem fűnyíróelv-szerű lesz, és a kormány tervei szerint továbbra is az idénre elhatározott, a GDP arányában 2.6%-os államháztartási deficit a cél.

Sajtójelentések szerint a tegnapi kormányülést követően az egyes tárcák vezetői külön-külön egyeztettek a kormányfővel és a pénzügyminiszterrel a zárolandó források mértékéről és köréről. Egyelőre pontosabb nem tudható a zárolásokról. Érdemes kiemelni, hogy a január közepi IMF-látogatást követően arról szóltak még a sajtójelentések, hogy a kormány 2.9-3.0%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés