Előfizetői tartalom

Újabb kamatvágás! - Nem hatott a tanácsra az inflációs jelentés

Portfolio
Augusztus után megint kamatot csökkentett a monetáris tanács, az újabb 25 bázispontos lazítással 6,5 százalékra mérséklődött az irányadó ráta. A piac előzetesen megosztott volt azt illetően, hogy a friss inflációs jelentés (vélhetően megemelt) prognózisai mennyire teszik óvatossá a kamatcsökkentést egy hónapja megindító külső tagokat.Fontosabb részletek Kedden folytatta kamatcsökkentését a jegybank monetáris tanácsa, a friss inflációs jelentésben szereplõ megállapítások ellenére. Simor András tájékoztatása szerint szûk többség döntött a kamatvágás mellett. Ez ismét 4:3-as szavazati arányra utal, vagyis a külsõ tagok ezúttal is leszavazták a belsõ tagokat (elnök és két alelnök). A friss inflációs jelentés szerint magasabb infláció várható idén és jövõre, míg a gazdasági teljesítmény rosszabb lesz. 2012-ben recesszió várható. Simor András jegybankelnök szerint a tanács többsége úgy gondolja, hogy a jegybank nem adta fel az inflációs célkövetés rendszerét.

2012. szeptember 25. 15:28 Megosztás Feladta az inflációs célkövetést az MNB? Arra az újságírói kérdésre, hogy a Magyar Nemzeti Bank a mostani kamatcsökkentésével feladta-e az inflációs célkövetés rendszerét, Simor András úgy válaszolt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés