Előfizetői tartalom

Újabb Matolcsy javaslat - 96 milliárd forinttal nőhetnek az idei kiadások

MTI
Egyebek mellett az önkormányzati hitelek átvállalásával, az előtörlesztésükhöz biztosított támogatással, az MNV hatékonyabb forrásbevonásával, illetve a Kossuth tér átalakításával indokolta a nemzetgazdasági miniszter a pénteken az Országgyűlésnek benyújtott, az idei költségvetést módosító javaslatát, amely a fő számokon ugyan változtat, de az uniós elszámolású ESA-egyenlegen nem.

A Költségvetési Tanács mellékelt, egyhangú véleménye szerint a hitelességére és végrehajthatóságára nézve a grémiumnak nincsenek ellenvetései, a hiány a módosítással is a GDP 3 százaléka alatt tartható. A módosítás az idei költségvetés bevételi főösszegét változatlanul 14 437,12 milliárd forintban, kiadási főösszegét az eredetinél 96 milliárddal több, 15...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés