Előfizetői tartalom

Újra beszólt a kamatemelés miatt a jegybanknak a minisztérium

Portfolio
A jegybank 50 bázispontos kamatemelése lassítja a gazdasági növekedést és szembe megy az Európai Unió országaiban zajló folyamatokkal - kritizálja az MNB keddi döntését a Nemzetgazdasági Minisztérium meglepő gyorsasággal megjelent közleménye. Matolcsy György minisztériuma így egyéves csendet tört meg, ezzel csak fokozva jegybank és kormány közötti feszült viszonyt, ami az új jegybanktörvény miatt erősödött fel az elmúlt hetekben.

"A kamatemelés gátolja Magyarország egészséges gazdasági növekedését - ez a véleménye a Magyar Nemzeti Bank mai döntéséről a Nemzetgazdasági Minisztériumnak. A kamatemelés azon túl, hogy akadályozza a gazdasági növekedést, szembe megy az Európai Unió országaiban zajló folyamatokkal. Az Európai Központi Bank mellett az uniós államok központi bankjai is kamatot csökkentenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés