Előfizetői tartalom

Újra nekiment Orbánnak az Economist

MTI
|
Portfolio
Tavaly október után ma újra kemény bírálatot fogalmazott meg a brit Economist hetilap szerkesztőségi cikkében az Orbán Viktor által követett politikával szemben és azt szorgalmazta, hogy az Európai Uniónak akár a pénzek megvonásán keresztül is fel kellene lépnie a magyar vezető ellen. Közben a Die Welt német konzervatív lap a visegrádi országcsoport helyzetérő és kilátásairól közölt cikket, azt feszegetve, hogy a német-francia tengely fellépése miatt kétfelé szakadhat az országcsoport. Ez azt jelentené, hogy a csehek és a szlovákok a belső mag felé húzhatnak, míg a magyar-lengyel páros a több mozgástér érdekében a saját útját követné az EU-n belül. A ma reggeli V4-Macron találkozón a hírek szerint nem közeledtek az álláspontok és volt egy kis szóváltás is az európai értékek körül.

Uniós szankciókat szorgalmaz az EconomistTavaly októberben a magyar menekültügyi politika bírálata kapcsán szállt bele a magyar kormányfőbe a brit The Economist, most pedig a civil szervezetek és a Közép-Európai Egyetem (CEU) ügyében tett magyarországi lépések apropóján írt szerkesztőségi cikket az uniós szankcionálási lehetőségekről. A brit hetilap "Mi a teendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés