Előfizetői tartalom

Eredmény nélkül zárult a brüsszeli csúcs

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió 2014 és 2020 közötti pénzügyi keretérõl kezdtek egyeztetést csütörtök éjszaka a tagállamok állam- és kormányfõi a Herman Van Rompuy által összehívott rendkívüli uniós csúcstalálkozón. A csütörtök éjszaka felfüggesztett tanácskozás pénteken folytatódott, ám végül nem született eredmény. Van Rompuy új, csütörtök éjszakai javaslata szerint egyébként Magyarország pozíciója javulna az eddigiekhez képest. Orbán Viktor szerint Magyarország számára előnyösebb az, hogy nem jött létre megállapodás, mint az, hogy ha a Herman Van Rompuy által az éjjel ismertetett javaslatot fogadták volna el.Fontosabb részletek Az Európai Unió következõ hét éves költségvetésérõl tárgyaltak a tagállamok vezetõi Brüsszelben csütörtökön és pénteken. Csütörtök éjszaka fél órás érdemi egyeztetés után felfüggesztették a tárgyalást. Péntek délben folytatódtak az egyeztetések, délután pedig véget is értek megállapodás nélkül. Alapvetõ ellentét feszül a nettó befizetõk (akik a kiadások befagyasztásában / csökkentésében érdekeltek) és a kedvezményezett országok között a kiadások méretét illetõen. Anglia vétóval fenyegetõzik. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnökének feladata, hogy kompromisszumos megoldást találjon. Az eddigi állapotok szerint Magyarország lenne a legnagyobb vesztes az EU-ban az uniós pénzek következõ hét évre vonatkozó elosztása tekintetében. Orbán Viktor diszkriminációról beszélt és küzdeni fog a pénzekért.

2012. november 23. 20:53 Megosztás Messze voltak egymástól az álláspontok Megállapodás nélkül ért véget pénteken Brüsszelben az unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről tartott EU-csúcstalálkozó - írja az MTI. Mint a nyilatkozatokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés