Előfizetői tartalom

Van róla fogalmad, mennyit ér a világ legértékesebb bankjegye?

Portfolio
A kereskedelmi és pénzügyi tranzakciók növekvő volumene és értéke a múltban gyakran arra kényszerítette a világ jegybankjait, hogy a forgalom hatékonyabb lebonyolítása érdekében nagyobb értékű bankjegycímleteket bocsássanak ki. Manapság az elektronikus fizetés elterjedésével párhuzamosan a korábbival ellentétes folyamatoknak lehetünk a szemtanúi, sok ország ugyanis fontos nemzetstratégiai célként nevezte meg a készpénzmentesítést. Ennek ellenére még mindig hétköznapi forgalomban vannak kirívóan magas értékű bankjegyek, igaz, nem kizárt, hogy néhány évtizeden belül ezekre is már csak történelemként tekintünk majd.

Az ismertebbek. A listán érvényes, forgalomban lévő bankjegyek szerepelnek.6.: Az 500 eurós bankó (kb. 154 ezer forint)Európa második legértékesebb bankjegyével 2002 óta lehet fizetni. Tavaly májusban az Európai Központi Bank úgy döntött, hogy 2018 végétől kezdve nem kerülnek forgalomba új 500 eurósok, ennek ellenére értéküket korlátlan ideig megőrzik majd, vagyis nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés