Előfizetői tartalom

Varga: újabb lakásépítési kedvezmény jöhet ősszel

Portfolio
Rég voltunk ilyen kedvező helyzetben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón a Világgazdaság beszámolója szerint. Az ülésen a legfrissebb makrogazdasági adatok áttekintése után megállapították, hogy tartható az idei évre várt 2,5 százalékos GDP-növekedés. Ugyanakkor kidolgozás alatt áll a gazdaságélénkítő őszi csomag is, amely a foglalkoztatást és a munkaerőpiacot érinti majd, de "lesznek közte adóintézkedések is".

A munkaerőhiány miatt a képzési rendszer átdolgozására és az elhelyezkedés gyorsítására van szükség a miniszter szerint. Az új programokra a kedvező államháztartási helyzet is lehetőséget ad, hiszen tizenöt éve nem volt ilyen alacsony az államháztartási hiány - indokolta Varga a vg.hu beszámolója szerint. A kabinet tárgyalt a CSOK adminisztrációs akadályainak csökkentéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés