Előfizetői tartalom

Így nőnek ki a földből a stadionok

Portfolio
A költségvetési bizottság nevében a kormány a minap nyújtotta be a 2014-es költségvetéshez azt a módosító javaslatát, amely részletezi a Nemzeti Stadionfejlesztési Program jövő évi megvalósítását. Ennek keretében összesen 12 milliárd forintot meghaladó forrás talál gazdára. Ez csak egy része a jövő évi sportfejlesztéseknek, a 130 milliárdos beruházási alap nagy része ugyanis szintén ilyen célokra megy el.

A módosító javaslat mindegyik "nyertes" városnak több száz millió forintos támogatást nyújt sportlétesítmény-fejlesztésre. 500 millió forintot kapott például Pécs, Győr, Zalaegerszeg, Kaposvár, Kecskemét. Siófok, Dunaújváros és Gyirmót 600 millió forinthoz jut.Ez a most kibontott 12 milliárd forintos keretösszeg egyébként a beruházási alap részét képezi. A kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés