Előfizetői tartalom

Korai lenne már most emelni a tranzakciós illeték kulcsát (2.)

Portfolio
Az államadósság idei féléves felülvizsgálatát követően dől el, hogy szükség van-e pótlólagos intézkedésekre a költségvetésben az adósságráta csökkentése érdekében - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtök délutáni online tájékoztatóján. Banai Péter helyettes államtitkár a gazdasági stabilitási törvényre hivatkozva kifejtette, hogy szükség esetén a kormánynak kötelessége módosítania a költségvetést, vagyis egy új kiigazító csomagot kell összeállítania. A vártnál kevesebb pénzügyi tranzakciós illetékbevétel kapcsán pedig kiemelte: egy hónap adatai alapján elsietett lenne emelni az illeték kulcsát.

A februári részletes költségvetési adatokról bővebben:Kapcsolódó cikkünk2013.03.21Megvan, mennyi tranzakciós illetéket fizettünk be az államnak (4.)Lépni fog a kormány? A Portfolio.hu kétrészes cikksorozatában mutatott rá arra, hogy alacsony gazdasági növekedés és a mérsékelt infláció miatt olyan alacsony lehet az idén a nominális GDP növekedési üteme, hogy jó eséllyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés