Előfizetői tartalom

Egyetlen esély van a magyar gazdaság élénkítésére

Portfolio
A gazdaság finanszírozásának költségeit kellene "lehoznia" a kormánynak, ez a gazdaságélénkítés "egyetlen esélye" - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu közelmúltbeli konferenciája keretében adott videóinterjúban Bódis Péter. A Pioneer Pekao Investment Management befektetési igazgatója szerint ennek a célnak az elérésében segítene a költségvetési hitelességet is biztosító EU/IMF-megállapodás. Ez azonban Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint nem jön össze gyorsan, sőt az sem biztos, hogy idén megszületik, a bizonytalanság pedig nem segít a magyar piacok stabilizálódásában.

Egyértelműen az lenne a legfontosabb előnye az EU/IMF-megállapodás megkötésének, hogy csökkennének az ország kockázati felárai - hangsúlyozta a videóinterjúban David Lubin. A Citigroup vezető elemzője szerint a magas felárak gátját jelentik annak, hogy az ország meg tudjon jelenni a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, illetve annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank kamatot tudjon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés