Előfizetői tartalom

Az ÁPV visszautasította az ÁÉB MOL vásárlását! - 50% alatti túljegyzés az eladásnál

Portfolio
Bár az ÁPV Rt. mint eladó nem nyilatkozik, két független piaci forrásból is úgy értesült a Portfolio.hu, hogy a tegnapi részvényértékesítés során valamivel 50% alatti túljegyzés jelentkezett. A túljegyzés mértéke kedvezőnek minősíthető, amennyiben figyelembe vesszük a tranzakció lebonyolításának módját is. Információink szerint az ÁPV Rt. visszautasította az ÁÉB által beadott, 2 millió darabra vonatkozó részvényvásárlási igényt, pedig az a 6,500 Ft-os árszint felett került benyújtásra. A visszautasítás indoka az volt, hogy az ÁÉB rövid távon kereskedik (spekulatív befektető) papírjaival, s így az árstabilitás kevésbé biztosított.

A túligénylés mértéke. Nem hivatalos, de a Portfolio.hu által megbízhatónak tartott forrásokból úgy értesültünk, hogy a tegnapi, rendkívüli gyorsasággal lebonyolított zártkörű MOL részvényértékesítés során valamivel 50% alatti túlkereslet jelentkezett. Mindez számszerűen 4.5-5 millió részvénnyel több igénylést jelenthet, mint a felajánlott 11.3 millió darab....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés