Előfizetői tartalom

Elképesztő zuhanás a lakáspiacon

Portfolio
2011 I. negyedévében 3141 új lakás épült, 35 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 2398 volt, ami 51 százalékos csökkenést jelent 2010 első három hónapjához képest, derül ki a most megjelent legújabb KSH lakáspiaci statisztikájából. A legnagyobb visszaesést Budapestnek kellett elszenvednie, de kitartó a piac zuhanása vidéken is. A további visszaesésre persze mindenki számított a lakáspiacon, de a negyedévenkénti szembesülés a hivatalos adatokkal mindig sokkoló.

A magyarországi lakáspiac aktuális kilátásai is terítékre kerülnek a Portfolio.hu május 4-ei Jelzáloghitelezés és lakossági finanszírozás Magyarországon c. konferenciáján. Regisztráljon Ön is az eseményre! A befejezett építkezések száma hasonló mértékben csökkent, mint 2010 egészében, a kiadott új építési engedélyek számának visszaesése viszont még a tavalyinál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés