Előfizetői tartalom

Így épülhet villamos Lázár szülővárosában

Portfolio
Az Index értesülései szerint Lázár János kancelláriaminiszter egyik első döntéseként egyrészt magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, másrészt lehúzta őket a listáról. A Miniszterelnökség uniós szabályokra, korlátokra hivatkozva lényegében elismerte az átcsoportosítást, amellyel párhuzamosan egyébként Hódmezővásárhely és Szeged között villamosvonal épülhet. Ezt az elsőre szokatlannak tűnő, több mint 18 milliárd forintos fejlesztést néztük meg bővebben.

A régóta fennálló tervek szerint Szeged és Hódmezővásárhely között ún. "tram-train", azaz integrált villamos- és nagyvasúti rendszer kerülne bevezetésre. A tram-train rendszer lényege, hogy a városközpontokat rendszerint elkerülő, közvetlen eljutási lehetőséget keveseknek kínáló vasúti pályát összekötik a városokat jobban feltáró villamospályákkal. Nyugat-Európában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés