Előfizetői tartalom

Egyre jobban megy a GsPark-nak

Sándor Dávid
Izmosabbnál izmosabb negyedéveket tudhat maga mögött a Graphisoft Park, amiben a kihasználtsági szint stabil emelkedése fontos szerepet játszik. A harmadik negyedéves gyorsjelentés hatására normál körülmények között az 1000 forint feletti reális árfolyamhoz való felzárkózást lehetne várni, a tegnapi nagy amerikai zuhanás és az ismét felerősödő piaci bizonytalanság azonban felülírhatják ezt. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A kihasználtság 85%-on stagnált, de 2012 első negyedévben új bérlők érkeznek 87%-ra tolva a rátát, - A bevétel új csúcsra futott, - Mivel a költségsorok mindegyikén sikerült megtakarítani, az EBITDA is eddig nem látott magasságban van, - a menedzsment így tovább emelte az idei bevételi és eredményvárakozásait, - a növekedés a jövő évben is folytatódhat, - a lejáró banki kötvények egy részéből Richter átváltható kötvényeket vett a társaság.

A bázisidőszakhoz képest 8%-kal, az előző negyedévhez képest 2%-kal nőtt a Graphisoft Park harmadik negyedéves bevétele, mely így új csúcsra futott. Az emelkedés hátterében a kihasználtság emelkedése húzódik meg, miközben úgy tűnik a bérleti díjakban sem kellett érdemben lejjebb mennie a vállalatnak. Ezt többek között a minőségi ingatlanoknak és tetszetős környezetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés