Előfizetői tartalom

Offshore cégtől vásároltak luxusvillát Matolcsyék

Portfolio
Újabb luxusingatlanok kerültek a jegybank tulajdonába - derítette ki a Magyar Nemzet. A svábhegyi Mátyás király út 44. szám alatt található villát még februárban vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány, több mint 1 milliárd forintért. A várnegyedben pedig az Úri utca 72. szám alatt vettek egy mintegy 800 milliós ingatlant.

A Magyar Nemzet által kikért tulajdoni lap szerint a villának helyet adó ingatlan területe 2165 négyzetméter, és előző tulajdonosa a Wakefield Kft. volt. Mint azt a lap az Opten cégadatbázisa alapján kiderítette, a Wakefield tulajdonosa egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett cég, a Hogarth Management Ltd., így az MNB alapítványa egy offshore hátterű cégtől vette a luxusingatlant....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés