FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Tényleg biztonságos menedék az ingatlan? - Ezt nem árt tudni

Portfolio
A 2008-2009-es válság kirobbanásában is jelentős szerepet játszó ingatlanpiac volt az egyik legnagyobb vesztese az elmúlt három évnek, és szinte az egész világon végigsöpört az áresés. Az ingatlan kockázatmentes befektetési eszköz mítosza alapvetően megdőlt. Ugyanakkor az elmúlt években az is kiderült, hogy vannak olyan ingatlanpiaci termékek, melyek áresés nélkül vagy nagyon mérsékelt áreséssel vészelték át a globális recessziót. Joggal merül fel a kérdés: "safe haven" -e az ingatlan? Az ingatlanról, mint menekülő eszközről szóló írás, a biztonságos menedékként szolgáló eszközökről készülő sorozatunk második része. Az arany menedékfunkcióját ebben a cikkünkben elemeztük.

A probléma forrása Bár hosszú idő alatt szinte sztereotípiává vált, hogy az ingatlan milyen biztonságos befektetési forma, mellyel rövid távon nagy hozamot nem lehet ugyan elérni, mindenesetre a lineárisan növekvő értéke, és az egyéb ismert befektetési formák között minimálisnak nevezhető kockázata miatt az egyik legstabilabb termék a konzervatív befektetők körében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés