Előfizetői tartalom

Vajon melyik balkáni főváros előzte meg Budapestet luxusban?

Portfolio
Gondolta volna, hogy számos ma már itthon is jól ismert luxusmárka előbb jelent meg Tiranában, mint Budapesten? Mindez ráadásul úgy történhetett meg, hogy míg Magyarországon több mint 1,3 millió négyzetméternyi pláza és kiskereskedelmi egység található, Albániában mindössze 205 ezer négyzetméteren lehet vásárolni. Egy alig ismert ország alig ismert ingatlanpiacát mutatta be Stela Dhami, a Colliers International albániai ügyvezető partnere a Portfolio kérdéseire válaszolva.

Hol áll az albán ingatlanpiac regionális összehasonlításban? Az albán ingatlanpiac egy növekedő és fejlődő piac, amely most próbálja megtalálni a helyét a Balkán ingatlanpiacai között. Méretét tekintve kis piacról van szó, de Koszovóval együtt már összemérhető a többi balkáni piaccal. Az ingatlanárak a régió többi részéhez képest alacsonyak, és az ország egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés