Előfizetői tartalom

A fiatalok és a befektetők veszik a lakásokat

Portfolio
A lakáspiaci forgalom nem növekedett tovább novemberben, a lakásárak azonban tovább mentek felfelé. A Duna House keresleti indexe a mélypontjára esett, de a továbbra is erős forgalom azt mutatja, hogy a piacra lépő érdeklődők komoly szándékkal jelennek meg. Továbbra is sok a befektető Budapesten, ugyanis a vásárlók 38%-a jelölte meg ezt vásárlása céljának, de jelentős arányt képviselnek az első lakásvásárlók is - derül ki a Duna House elemzéséből.

Novemberben is az egy évvel korábbival szinte megegyező, 10 533 db ingatlan cserélt gazdát. Bár a forgalom hasonló, mindez folyamatosan növekvő lakásár környezetben történik, amelyhez a magáncélú vásárlók lassan alkalmazkodnak. Az idei összforgalom a Duna House becslése alapján 125 118 ingatlan adás-vételnél jár, amely a tavalyi azonos időszakkal összehasonlítva 30%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés