FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Csupa jó hír! - Éledezik a régió

Portfolio
Jellemzően azokban az országban sínylette meg legjobban a lakáspiac a 2008 végén beköszöntött válságot, ahol korábban árbuborék képződött, illetve ahol jelentősen visszaesett a hitelkereslet. Ugyanakkor a régió egyes országaiban - ahogy Magyarországon is - már látszanak pozitív jelek a kereslet alakulásában - derül ki az OTP Jelzálogbank régiós felméréséből, amely azon kelet-közép-európai országok ingatlanpiacainak 2008 és 2013 közötti alakulását vizsgálta, amelyekben az OTP Csoport aktív szereplőként van jelen a pénzügyi piacon.

Bulgáriában volt a legnagyobb a lakásárak esése a válságban, míg Szerbiában inkább enyhe emelkedés volt tapasztalható, jóllehet az árak szinten tartása már itt sem reális, így tavalytól már csökkenő tendenciát látunk. A magyarországi 17 százalékos árcsökkenés a középmezőnyben helyezkedik el kelet-közép-európai összehasonlításban - derül ki az OTP Jelzálogbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés