Előfizetői tartalom

Egyetemisták rohama indulhat az albérletekért

Portfolio
2016. július 26-án teszik közzé a felsőoktatási felvételi ponthatárokat és ezzel megindul a frissen felvettek körében az albérletkeresés. Budapest kedvezőbb fekvésű kerületeiben a használt téglalakások albérlet díjai 3000 Ft/négyzetméter körül alakulnak havonta, ám a vidéki városok jelentősen olcsóbbak ennél. Panelt ennél kedvezőbben bérelhetünk, Budapesten 2000-2500 Ft/négyzetméter/hó, vidéki városokban 1000-1500 Ft/négyzetméter/hó áron. A fővárosban és vidéken a legtöbb bérbevett lakás maximum 60-70 négyzetméteres volt idén. Az egyetemek környékén hamar elkelnek a kedvező áron kínált albérletek, ráadásul a belső városrészekben az egyetemisták "versenyben" találják magukat a pályakezdőkkel és a turistákkal is - derül ki az Otthon Centrum 2016 első féléves albérletpiaci körképéből.

Ennyiért juthatsz albérlethezMennyiért lehet ma lakást bérelni, mennyire emelkedtek az albérleti díjak? Idén eddig az Otthon Centrum által bérbe adott lakások zöme a 30-60 négyzetméter alapterületű és a havi bérleti díj tekintetében az 50-200 ezer forintos tartományba esett, de ennél jóval változatosabb a kép, hiszen a lakástípus és az elhelyezkedés függvényében ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés