Előfizetői tartalom

Egyre drágább lakásokat vásárolnak a magyarok

Portfolio
Májusban országszerte ismét 12 ezret megközelítő darabszámban cseréltek gazdát lakóingatlanok a Duna House becslése alapján. Tavaly ugyanebben az időszakban 8500-at megközelítő mennyiségről beszélhettünk, vagyis több mint 40%-kos forgalomnövekedést láthatunk éves szinten. Az idei év eddigi hónapjaihoz képest viszont minimális csökkentés tapasztalható, ami szembemegy a szokásos szezonalitással, az előző években ugyanis május rendre nagyobb forgalmat mutatott áprilisnál.

Feltehetően az előző fél évben tapasztalható felfokozott keresleti és vásárló oldali felfűtöttség kezd némileg csillapodni, amelyet elsősorban a fővárosban tapasztalni a hirtelen megugró árak okán, illetve az is közrejátszhat, hogy sokan a CSOK júliusi bevezetésére várnak. A keresletben nem volt visszaesés, sőt május az idei év második legerősebb hónapja volt. Az áprilisi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés