Előfizetői tartalom

Ennyit keresnek a fejlesztők az új építésű lakásokon

Portfolio
Lakásfejlesztések esetében a legnagyobb költséget a kivitelezési munkák teszik ki, emellett azonban a telekár a másik olyan tényező, ami nagyban meghatározza a beruházás végleges bekerülési költségét. Sokat számít, ha kedvező áron sikerül a telekhez hozzájutni, ezzel ugyanis az elkészült projekt lakásait is kedvezőbb áron lehet értékesíteni, vonzóbbá téve a projektet a leendő vásárlók számára. Az alábbiakban különböző példákon keresztül nézzük meg, hogy milyen becsült költségekkel lehet számolni a fővárosi és a vidéki városokban történő fejlesztések esetén és ezzel együtt mekkora egy fejlesztő becsült hozama az egyes beruházásoknál.

Lakásépítés költségeiA KSH statisztikái szerint 2015-ben az áfa nélkül számított családi házak kivitelezési költsége 249 ezer forint volt négyzetméterenként, míg a társasházi lakásoknál 237 ezer forint volt ugyanez. Országos szinten, ha nem is jelentős, de érezhető különbség van az egyes megyékben jellemző árak között. Családi ház építésénél a legkedvezőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés