Előfizetői tartalom

Fontos kérdés: Önerőnek számít-e a CSOK?

Portfolio
Sokan várják az új lakástámogatási rendszert (CSOK), mely új lakás vásárlásán és építésén kívül már bővítésre és használt lakás vásárlására is igényelhető. Az "önerő" fogalma körül azonban nagy a káosz. Talán a legfontosabb kérdés sokak számára, hogy a minimális önerő teljesíthető-e a CSOK összegéből - derül ki az Duna House elemzéséből.

Mint ismert a 2015. január 1-től hatályba lépő adósságfék-szabályozás alapvetően két fő pillérből áll. A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató az ügyfelek rendszeres, legális jövedelmének meghatározott arányában korlátozza az új hitel felvételekor maximálisan vállalható törlesztési terheket és ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A hitelfedezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés