Előfizetői tartalom

Fontos változás jön a lakáskiadásban!

Portfolio
A jövőben változhatnak a lakáskiadás adózási szabályai. Egy tervezett jogszabály szerint 1500 forintos adót kellene fizetnie négyzetméterenként minden lakáskiadónak függetlenül attól, hogy rövid vagy hosszú távra adja bérbe ingatlanát - írja a Magyar Idők. Az új rendszerrel azok járhatnak igazán jól, akik drágán adják ki ingatlanjukat, esetükben ugyanis jelentősen csökken az adóteher mértéke, akár több száz ezer forintot is spórolhatnak.

Hamarosan, várhatóan április végén a kormány elé kerül a 2016. évi adótörvény-változásokkal együtt egy jogszabály, amely szerint a jövő évtől egy-egy ingatlantulajdonos egyszerre három bérbeadásra szánt ingatlannal, adószám kiváltásával regisztrálhat majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál külön e célból vezetett nyilvántartásba. Változnának az adószabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés