Előfizetői tartalom

Hihetetlen fogások a lakáspiacon - Most kell a zavarosban halászni!

Portfolio
A hazai lakáspiacon a teljes 2013-as év adásvételeinek száma az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is 90 000 körül lesz. Országos szinten az újlakás eladások alig 3%-át teszik ki az összes tranzakcióknak, a stagnáló használtlakás forgalmat főleg az élethelyzetből adódó változások generálják. A használtlakás árak 2008-ban indult csökkenése egy 2011 végi rövid megtorpanás után ismét folytatódott, 2008 és 2013 között már több mint 20 százalékos a visszaesés. Továbbra is komoly áralkura van lehetőség, a teljes árengedmény mértéke átlagosan 13,7 százalékot tesz ki - derül ki az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitorjából.

"A már megszokott lakáspiaci kép bontakozik ki előttünk; stagnáló adásvételi számok, csökkenő árak, javuló vevői pozíciók, hosszabbodó értékesítési idők." - összegezte Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője - "A "félig üres pohár" szemszögéből az látszik, hogy az új építésű lakások egyre csökkenő eladásai aggasztóak, a lakásépítésekben mind...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés