Előfizetői tartalom

Így spórolhatsz több 10 millió forintot

Portfolio
Megfordulhat a trend: míg eddig inkább az agglomerációból a főváros irányába költözés volt jellemző, most az új CSOK-szabályok miatt többen dönthetnek úgy, hogy az "alvó településeken" vágnak bele építkezésbe. A telkek sok esetben akár több 10 millió forinttal olcsóbbak az agglomerációban, mint a fővárosban, ráadásul a kínálat is bővebbnek ígérkezik, mint Budapesten. Természetesen az agglomerációba költözésnél számolni kell a bejárás költségével is, de még ezt figyelembe véve is jelentős lehet a telekár-különbség miatti megtakarítás.

Jelentős ideig tartotta magát az agglomerációba költözés trendje, míg néhány éve egy visszaköltözési hullám indult el a főváros irányába. A CSOK változása, a bevezetett 10+10 millió forintos támogatási kategória, most újabb fordulatot hozhat az agglomeráció kontra Budapest "versenybe". A jelentős állami támogatás kihasználásának egyik módja a házépítés az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés