Előfizetői tartalom

Ilyen számok mellett még van, aki lakást bérel?

Portfolio
A bérleti díjak emelkedtek, míg a lakásárak jelentősen csökkentek az elmúlt években. E két tényezőnek pedig nagyon fontos szerep jut a lakásvásárlás és bérlés közötti döntés esetében. A jelenlegi környezetben akár már 1,2 százalékos reál lakásár növekedés mellett jobban megérheti vásárolni, derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből.

Örök kérdés, hogy lakást bérelni, vagy vásárolni éri meg jobban. Az első lakás megvásárlása előtt a fiatalok egy része a bérleti piacon jelenik meg szereplőként. A bérelt lakást sokszor anyagi korlátok miatt nem cserélik fel sajátra. Ebben jelentős lökést adhat a már említett CsOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) 2015-ös bevezetése, mely jótékonyan növelheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés