Előfizetői tartalom

Indulhat a lakásépítési láz?

Portfolio
Tavaly mintegy 50%-kal több új társasházi lakást adtak el Budapesten, mint 2013-ban - olvasható az OTP Jelzálogbank legfrissebb elemzésében. A Budapesti Újlakás Értéktérkép ugyanakkor azt is megállapítja, hogy az élénkülő keresletre a beruházók még csak most kezdenek reagálni új projektek indításával. A kis csúszás ellenére az OTP-nél arra számítanak, hogy idén akár negyedével nőhet az épített társasházi lakások száma. A kínálat frissítése azért is sürgető lenne, mert az átadott, de eladatlanul álló lakáskészlet öt év alatt 3800-ról 1100-ra csökkent a fővárosban.

A használtlakás-piacon tapasztalható lelkesedés immár az új építésű lakásokat is elérte. Erre bizonyíték, hogy a 2013-as minimális élénkülés után tavaly már látványosan, nagyjából 50%-kal nőtt az eladott új társasházi lakások száma a fővárosban. A közel 2500 eladott ingatlannál a válság beköszönte óta csak 2011-ben adtak el többet. Tavaly a XI. kerület volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés