Előfizetői tartalom

Itt a feltámadás? - Éledezik Budapest környéke

Portfolio
Egyre többen keresnek ingatlant - röviden így lehetne összefoglalni a főváros környéki települések lakáspiaci trendjeit. Az egész országban érezhető, hogy visszatért a családok bizalma, és egyre többen vágnak ingatlanvásárlásba. A javuló várakozások az agglomerációs piacot is elérték, a bővülő kereslet mindegyik agglomerációs területen tapasztalható. Egyre több vevő jelenik meg befektetési szándékkal, esetleg kiadási célból vásárolnak, vagy felújítás után magasabb áron remélik továbbadni az ingatlant. Az Otthon Centrum legújabb elemzéséből kiderül; sok vevő a korábban elhalasztott vásárlását valósítja meg, több most az első lakását vásárló is.

Az évek óta fagyos hangulat... A 2008-ban kezdődő gazdasági válság a fővárosi agglomeráció piacát komolyan érintette. Amíg országos szinten 2008-ról 2013-ra 42 százalékkal csökkent a forgalom, addig az agglomerációban 52 százalékos volt a visszaesés. Az agglomeráció nem mutat homogén képet, bár minden szektor az országos átlagnál nagyobb visszaesést mutatott, a nyugati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés