FONTOS Izrael döntött: indul az ellencsapás, Irán szörnyű bosszúval fenyegetőzik
 
Előfizetői tartalom

Kínaiak vásárolják fel a budapesti belvárost

Portfolio
Kínai befektetők tették ki a külföldi lakásvásárlók legnagyobb részét Magyarországon 2015-ben - derül ki a Kormány.hu legfrissebb statisztikájából. Meg kell azonban jegyezni, hogy a felmérésbe az EU állampolgárai nem kerültek be, így az Unión belüli vásárlókról nincsenek információink. A budapesti lakáspiac vonzerejét jól mutatja, hogy a kínai mellett más országokból is számos befektető érkezett. Jelentős számú volt az orosz és ukrán érdeklődés is a magyar piac iránt, ami az elmúlt két év lakáspiaci fellendülésének is köszönhető.

Összesen 2356 darab EU-n kívüli lakóingatlan-vásárlást regisztráltak 2015-ben, aminek több mint 30 százalékát kínaiak adták. Őket követték az oroszok és az ukránok 22 és 15 százalékkal, majd az amerikai és izraeli vásárlók 4-4 százalékos részesedéssel. A lista végén algériai, kolumbiai, kubai, moldáv, palesztin és venezuelai vásárlók állnak, amely országok mindegyikéből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés