Előfizetői tartalom

Kis falvakban és túl kicsi lakásokban élünk

Portfolio
Magyarországon az egyik legalacsonyabb a városokban élő népesség aránya Európa országai közül, nagyvárosban mindössze a lakosság valamivel több mint 30 százaléka lakik, míg falvakban közel a népesség fele. Ráadásul nemcsak kis településeken, de kis lakásokban is élünk, hazánkban Európa országai közül az egyik legmagasabb az otthonok túlzsúfoltsági aránya, a lakosság több mint 40 százaléka olyan lakásban él, ahol nincs megfelelő számú szoba az ott lakók számára.

A városi népesség aránya alacsonyA nagyvárosokban élők aránya jelentős különbségeket mutat az Európai Unió különböző országaiban, Máltán például a lakosság közel 90 százaléka él nagy településen, míg például Luxemburgban még a 15 százalékot sem éri el a nagyvárosban élők aránya. Az EU-ban egyébként átlagosan 40 százalék környékén mozog a nagyvárosi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés