Előfizetői tartalom

Lerobbant házakban él az idős magyar lakosság

Portfolio
A magyar lakásállományra sok helyen igaz, hogy mind komfortosság, mind az épületek minőségének szempontjából elavult épületekből áll. Még mindig kevés az országszerte épülő új lakás és területileg is nagy különbségek vannak. A lakásállomány kora azonban érdekes összefüggést mutat a benne lakók életkorával, ennek kapcsán megnéztük, hogy a kettő között milyen hasonlóságok vannak.

Az emberek fiatalabb korukban könnyebben vágnak bele új lakás vásárlásába vagy építkezésbe, míg idősebb korban már kevésbé költöznek el megszokott otthonukból. Ez viszont azt feltételezi, hogy azokban a megyékben, ahol magasabb az idősebb lakosság aránya, a régebben épült lakások is nagyobb arányban vannak jelen. Az Otthontérkép adatai alapján a vizsgálatban az egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés