Előfizetői tartalom

Megbízhatóságra van szükség a lakáspiacon

Portfolio
Osztrák mintára Magyarországon is készülhetne törvény az ingatlan fejlesztőkről, amely előírná, hogy az új lakást vásárló által befizetett vételár banki letéti számlára kerül, vagy a bank garanciát vállal az esetleges visszafizetésre, de felelősségbiztosítással is garantálni lehetne azt, hogy a vásárló nem veszíti el a pénzét - mondta Maráczi Zsolt, a Társaság a Lakásépítésért Egyesület ügyvezető elnöke a Fundamenta Lakásvásár kísérő konferenciáján pénteken, Budapesten, írja az MTI.

Ma az új lakást vásárlók megvárják, amíg elkészül az épület, és csak azt követően szerződnek, holott tíz évvel ezelőtt még a rajzasztalról keltek el a lakások. Maráczi Zsolt javaslata azt szolgálná, hogy a vásárló az épület korai szakaszában is szerződhetne és fizethetne úgy, hogy eközben nem kellene aggódnia, hogy a fejlesztő csődje miatt elveszíti a pénzét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés