FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

Megéri lakást vásárolni az egyetemista gyerekünknek?

Portfolio
Korábban sok család döntött úgy, hogy felsőfokú tanulmányokat folytató gyermekének lakhatását saját lakás vásárlásával oldja meg. Akár hitelfelvétellel is, mert a lakás egyik szobáját kiadva máris biztosítható volt a törlesztőrészlet. A 2008-ban kirobbant válság után azonban a hitelezési feltételek jelentősen szigorodtak, a törlesztőrészletek megnövekedtek, ezért egyre kevesebben vágtak bele a vásárlásba, illetve a csökkenő lakásárak is sokakat elbizonytalanítottak. Az újabb, 2014-es lakáspiaci fordulat után azonban az árak ismét stabil növekedési pályára álltak, miközben a hitelfelvétel egyszerűbbé és olcsóbbá vált, ráadásul a lakásért fizetendő bérleti díj jelentősen megemelkedett. Így nem csoda, hogy sokak fejében ismét megfordult a lakásvásárlás. Tavaly azonban a lakásárak nagyot ugrottak, emiatt érdemes pontosabban kiszámolni a lakhatási költségeket és a saját otthon megszerzésének lehetőségeit - derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből.

Mennyien és hol tanulnak tovább?A nappali tagozatra újonnan felvettek száma folyamatosan csökkent hazánkban 2011 és 2015 között. Míg 5 évvel ezelőtt 70 ezren kezdték meg tanulmányaikat egy új intézményben, addig 2015-ben kevesebb, mint 55 ezren tanultak tovább nappali tagozaton. 2016-ban a jelentkezések növekedtek.A lakáspiacot illetően az egyetemi és főiskolai tanulmányokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés