Előfizetői tartalom

Mostantól a lakáspiacra is figyelnek Matolcsyék

Portfolio
Részletes területi és települési szintű lakásárindexet adott ki az MNB. A lakásárindex 1990 óta rendelkezésre álló adatok mellett rövid távú előrejelzést is ad a következő hónapok lakáspiacon várható folyamatairól. Az elemzés szerint 2016 első negyedévében a lakásárak 3,8 százalékkal emelkedtek, az előző év azonos időszakához képest pedig 14,4 százalékkal kellett többet fizetni az ingatlanokért. A lakásárak emelkedése az előrejelzés szerint folyamatos lassulást mutat, az idei év harmadik negyedévében már csak 9 százalékkal volt magasabb 2015 azonos időszakához képest.

A javuló jövedelmi és munkaerőpiaci kilátások, a háztartások nettó pénzügyi vagyona mellett az alacsony kamatkörnyezet is tovább támogatja a lakáspiaci keresletet - hangzott el az MNB mai sajtótájékoztatóján. A lakáspiaci élénkülés azonban több szempontból is heterogén képet mutat. A piaci forgalom bővülése egyelőre főként a használt lakásokra koncentrálódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés