Nem csak a panellel lehet nagyot kaszálni

2017. június 13. 10:45    
nyomtatás
 
Budapest XI. kerülete hosszú évek óta a lakásvásárlók egyik nagy kedvence, legyen szó akár saját lakhatási céllal történő, akár befektetési célú vásárlásról. A rendkívül sokszínű kerületben ráadásul nem csak a lakótelepek és az egyetemisták által különösen kedvelt belsőbb városrészek kínálnak megfontolásra érdemes befektetési lehetőséget, a városközponttól kicsit távolabb elhelyezkedő, de ugyanúgy jól megközelíthető zöldövezetekben is érdemes lehet befektetési céllal nézelődni.


A fővárosi lakásvásárlók körében évek óta töretlen népszerűségű Újbuda igencsak vegyes lakásállománnyal bír, a lakótelepektől kezdve a belvárosi jellegű bérházakon át a családi házas övezetekig minden megtalálható Budapest XI. kerületében. Természetesen nem csak a kerület arculata változatos, hanem a lakásárak tekintetében is jelentős különbségeket fedezhetünk fel az egyes városrészek között.

Az Otthontérkép oldalán elérhető legfrissebb hirdetési árak alapján Újbuda legdrágább városrészei között a két belvároshoz közeli magaslat (Sashegy és Gellérthegy) mellett a város nyugati határához közel eső zöldövezeti részeket (mint például Spanyolrét és Madárhegy) találjuk, olcsóbban pedig elsősorban a lakótelepeken és a fő közlekedési folyosóktól (1-es út és M1/M7 bevezető szakasza) távolabb eső peremterületeken vásárolhatunk.

Nem csak a panellel lehet nagyot kaszálni

Az ország és Budapest jelentős részéhez hasonlóan immár több éve töretlen a lakásárak növekedése a XI. kerületben, a folyamat pedig egyelőre nem látszik megállni, így az itt vásárlók további értéknövekedéssel számolhatnak. Szintén pozitív jövőbeli trendekre enged következtetni a kerület immár évek óta töretlen fejlődése. A jelentős infrastrukturális fejlesztések (4-es metró, fonódó villamos, 1-es villamos meghosszabbítása) és városrehabilitáció (Móricz Zsigmond körtér, Bartók Béla út) mellett az is vonzóvá teszi Újbudát, hogy a következő években várhatóan rengeteg új munkahelyet biztosítnak majd a kerületben nagy számban megvalósuló irodaberuházások.

Nem csak a panellel lehet nagyot kaszálni

Az ingatlanbefektetések kedvező megtérüléséhez természetesen erős lakásbérleti piacra is szükség van, mely egyértelműen megtalálható a XI. kerületben. A keresletet természetesen főként a diákok adják, hiszen Újbudán található számos országos hírű egyetem campusa, de más hátterű bérlők is előszeretettel választják a kerületet. Ezt támasztja alá az is, hogy az Otthontérkép adatai szerint a legmagasabb fajlagos kínálati bérleti díjakkal nem az egyetemek közvetlen közelében, hanem a már említett hegyvidéki részeken, illetve a csendes zöldövezetekben találkozhatunk.

Bár fontos megemlíteni, hogy a fenti táblázatokban szereplő számok kínálati árak, illetve bérleti díjak, így jelentős eltérések mutatkozhatnak a ténylegesen megvalósuló tranzakcióknál érvényesülő díjakkal összehasonlítva, a Portfolio számításai szerint a XI. kerületben 5,5 és 8 százalék között mozognak a lakásvásárlással elérhető az éves hozamok 3 százalékos lakásfelértékelődéssel számolva.

A csak pusztán a kiadásból származó hozam 2,5 és 5 százalék között alakulhat. A legmagasabb hozam a zöldövezeti városrészekben, illetve Gazdagréten érhető el, míg a legalacsonyabb jövedelmet a belvároshoz közelebb eső lakótelepek biztosíthatják. A budapesti átlaghoz képest jól teljesít a kerület, a különböző városrészeinek jelentős része eléri vagy meg is haladja a Budapesten hosszú távú lakáskiadással elérhető átlagos hozamszintet.

A fenti számok alapján különösen jó befektetést jelenthet Spanyolrét és Madárhegy környéke, ahol több lakóingatlan-fejlesztés is zajlik. A környéken csendes zöldövezetben érhetők el új építésű lakások, melyek remek közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek: Budapest egyik legfontosabb csomópontja, a 4-es metróval, több villamosvonallal, számtalan buszjárattal és vasúton is elérhető Kelenföld kevesebb, mint 10 perc alatt megközelíthető.

Nem csak a panellel lehet nagyot kaszálni

Több képért a lakóparkról kattints a képre!

Az egyik ilyen fejlesztés a Cordia által jegyzett Sasad Resort, ahol a negyedik ütemben 28 és 119 négyzetméter közötti lakások épülnek, lefedve ezzel számos különböző igényt. A Rupphegy természetvédelmi területtől néhány perc sétára található fejlesztésben többek között szellős elhelyezésű épületek és egy 8000 négyzetméteres szabadidőpark kap helyet.

A cikk megjelenését a Cordia támogatta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium