Előfizetői tartalom

Országos telekpiaci körkép: a padlón vannak az árak

Portfolio
Míg a telekpiaci forgalom a válság éveiben nagyjából együtt mozgott a lakáspiac egészével, a telekárak a lakásokénál kétszer akkorát estek 2008 óta - derül ki az OTP Jelzálogbank gyorselemzéséből. A négy év alatt bekövetkezett - és területileg nagy változatosságot mutató - országosan átlagos 30 százalékos értékvesztés a családi házak iránt jelentősen visszaesett keresletnek is köszönhető, az áresés következtében viszont jelenleg nagyon kedvező feltételekkel lehet jó telekhez jutni.

Lassuló forgalomcsökkenés és nagyon alacsony szinten lévő árak jellemzik a magyarországi telekpiacot. Míg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogszabályi előírásoknak megfelelően szűrt adatbázisában 2008-ban még 22,5 ezer belterületi, 1/1 tulajdoni hányadot érintő telektranzakció szerepelt, 2010-ben ez 14 ezerre, a tavalyi évben pedig 13 ezerre csökkent. A piac zsugorodása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés