Előfizetői tartalom

Rémálom a lakáspiacon - Budapest a nagy vesztes

Portfolio
Minden régiót magasan lekörözve Budapest lett az ország eddigi legrosszabb lakáspiaci teljesítményének a legnagyobb vesztese. Ilyen alacsony építési számra még a két világháború közötti gazdasági válság éveiben, vagy a negyvenes-ötvenes évek nehéz gazdasági körülményei között sem volt példa. A tavalyi év során 12 655 új lakás épült, 39 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 12 488 volt, ami 28 százalékos csökkenést jelent a 2010. évi adatokhoz képest, derül ki a KSH legfrissebb lakáspiaci statisztikájából.

A lakásépítések 4 százalékpontos csökkenése valamivel enyhébb volt, mint az új építési engedélyek jelentősen nagyobb mértékű, mintegy 11 százalékpontos esése, mint 2009 és 2010 között volt. A következő években várható tendenciákat illetően fontos tény, hogy az elmúlt húsz évben csak 2009-ben és 2010-ben fordult elő, hogy a kiadott építési engedélyek száma kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés