Előfizetői tartalom

Szárnyal a piac! - Viszik a lakásokat, mintha ingyen lenne

Portfolio
A válságot követő időszak egyik legkiemelkedőbb hónapját zárta az ingatlanpiac. A Duna House által becsült közel 9200 adásvételi darabszám 22%-kal erősebb, mint egy évvel ez előtt. Hasonlóan pozitív folyamatot láthatunk, ha a teljes idei tranzakciószámot vizsgáljuk. A DH elemezéséből az is kiderült, hogy a budapesti ingatlanpiacot a befektetési céllal vásárlók és a nagyobb lakásba költözők uralták júliusban.

A Duna House által becsült júliusi közel 9200 adásvételi darabszám 22%-kal erősebb, mint egy évvel ez előtt, és csupán 2 olyan hónap volt az elmúlt években, amely ennél magasabb értéket hozott, mégpedig a 2011/2012 fordulója. Ekkor volt a végtörlesztés, ami 4-5 hónapra átmeneti fellendülést jelentett, most azonban nincs ilyen jellegű külső tényező. A teljes idei forgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés