Előfizetői tartalom

Szárnyalnak a fővárosi panelárak

Portfolio
Tovább drágultak a lakások a harmadik negyedévben Magyarországon a Duna House legfrissebb számai szerint. Az Országos Lakásárindex 7 év után újra átlépte a 2008. I. negyedéves bázisértéket nominális értelemben. A legmeredekebb növekedést a fővárosi panelárak produkálták július és szeptember között, 7,6 százalékkal emelkedtek. A tranzakció számok 11 ezer körül alakultak szeptemberben, ami az augusztusi szinttel egyezik meg, míg az év első 9 hónapjában körülbelül 102 723 adásvétel történt.

A szeptemberi forgalom augusztushoz hasonlóan 11 ezer körüli szintet mutatott. Egy éve ugyanekkor, a piaci felemelkedés hatására már valamivel 10 ezer fölötti számban keltek el az ingatlanok a Duna House akkori becslése szerint, így a két hónap között 9%-os emelkedés mutatható ki. Szeptember első̋ fele még gyengébb, de a második már erősebb forgalmat mutatott.A becslés szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés