Előfizetői tartalom

Valódi luxus vagy átverés? - Itt a budapesti lista

Portfolio
Tavaly mintegy 50%-kal több új társasházi lakást adtak el Budapesten, mint 2013-ban, az élénkülő keresletre a beruházók azonban csak most kezdenek reagálni új projektek indításával. Jelenleg alig több mint ezer új építésű lakás keresi gazdáját a fővárosban, ezek között szemezgettünk az Otthontérkép kínálatában. A projekteket végignézve többször is felmerülhet a kérdés: a "valódi luxusért" kell 1 millió forinthoz közeli vagy afeletti négyzetméterárat fizetni, vagy csak a környéket nem ismerő külföldiek naivitásában reménykednek a fejlesztők?

A 2010 eleji 3800-ról idén január végére 1100 darabra csökkent az azonnal költözhető új lakások száma. Ehhez még nagyjából 600, építés alatt álló ingatlan adódik főváros-szerte. 2014-ben mintegy 30%-kal nőtt a fővárosban kiadott új lakásépítési engedélyek száma, így idén már látványosan nőhet az átadott lakások száma. Az OTP Jelzálogbank 2015-ben 82 db új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés